torsdag 27 maj 2010

Kungsbacka kan få multiarena!?

För några månader sedan kontaktade Svevia ( tidigare Vägverket Produktion AB) mig och ville diskutera en multiarena i Kungsbacka. Vi träffades och man presenterade sitt koncept. Jag fann det intressant och kopplade ihop Svevia och deras partners med några av våra tjänstemän. Vi har sedan haft ett antal möten som resulterat i att Svevia idag lämnat in en ansökan om att få förlägga en arena vid Klovsten där man är största markägare.
Det var ingen självklarhet att man skulle välja Kungsbacka. Det fanns andra påtänkta kommuner.
Som den initierade läsaren av min Blogg kan förstå har det varit mycket svårt att inte säga något när det krävts och interpellerats om hallar den senaste tiden. Diskussionerna har skett under sekretess.
Arenan kommer att kunna användas till stora evenemang, utställningar, för Sverige såväl gamla som nya inomhussporter mm. Vad sägs om Kungsbacka Horse Show i denna vår hästkommun.
Jag hoppas att det skall kunna bli verklighet av denna förfrågan

måndag 24 maj 2010

Nattstopp på bussen

I Kalmar har man sedan en tid tillbaka infört nattstopp på sena bussar. Många känner en otrygghet man på natten stiger av bussen på en hållplats. Många kvinnor avstår till och med från att åka nattbuss. Mot den bakgrunden har man i Kalmar börjat stanna nattbussen mellan hållplatser, om någon så önskar och avstigning sker enbart genom framdörren och föraren ser till att enbart den som önskat stoppet får gå av. Så genialt och enkelt.
Jag har idag tagit initiativ till att undersöka möjligheten att införa detta i Kungsbacka kommun!

söndag 23 maj 2010

Retorik och insinuationer

Läste i lördagens Kungsbacka- Posten under snacket går, ett citerande av en blogg angående ett besök på Måhaga äldreboende. Vad vare sig bloggaren eller journalisten, som skrev om bloggen tog upp, var att moderaternas kommunledning representerades av Hans Forsberg, gruppledare. Detta framgick av en artikel längre bak i tidningen med bild och allt! Det är inte ovanligt att man delar på besök av dessa slag. Vi kan då täcka upp betydligt fler studiebesök och evenemang på det sättet. Moderaterna var även representerad av Kjell- Åke Andersson.
Mellan raderna får man ett intryck av att jag inte skulle vara intresserad av äldreomsorgsfrågor, eftersom jag inte kom till Måhaga. Det är således av ointresse, som jag steg upp 04.30 i torsdags morse för att åka till Stockholm, för att delta i möten om äldreomsorg, vårdfrågor och även en del jämställdhet. Jag är ledamot i SKL's Beredning för Primärvård och Äldreomsorg. Det ger mig en ganska ok info om vad som händer på nationell nivå och om pågående utredningar när det gäller dessa frågor.
Att Margaretas och mitt mångåriga engagemang för barn med funktionshinder och barn som inte får möjlighet till vad som är en självklarhet här i vårt land, skulle användas som ett slagträ mot mig, hade jag inte i mina vildaste fantasier kunnat tänka mig. Det var nämligen de erfarenheterna, som gjorde att vi var i Sydafrika i höstas, för kommunen, men på egna och Centerns pengar. Jag ångrar inte en dag att jag engagerar mig i de personer, som har en betydligt svårare livssituation än vad jag tror både bloggaren och journalisten i fråga har.