tisdag 21 september 2010

Kryss och spänd väntan

Nu är det riktigt spännande. Skall Ola Johansson bli förbi kryssad? Det är en riktig rysare. I skrivande stund har Helén Andersson 7,43 % kryss och Ola 4,18, men då har inte Kungsbacka räknats. Vi får verkligen inte hoppas att Ola, löparen, stupar på upploppet!
För oss andra i kommunen är det också väntans tider. Det ligger ett mandat och "skvalpar" och de ännu inte räknade utlandsrösterna kan leda till ett hoppande mandat. Vi lär tyvärr inte få besked förrän i början på nästa vecka. Det är egentligen först då som vi kan starta att se mer noggrant på bemanningen av nämnder och styrelser. Jag konstaterade att M-gruppen inte längre ryms med våra gruppmöten i kommunstyrelserummet. Det är ett mycket angenämt problem. Mer följer.

måndag 20 september 2010

En otrolig natt

Vallokalundersökningen pekade på ett bra utfall för moderaterna och det höll hela vägen! Det enda smolket i glädjebägaren är att SD blev vågmästare.
Min lilla notering igår kväll beträffande ett distrikt där jag inte trodde att vi skulle vara så starka var tydligen en fingervisning om vad som var på väg att hända i Kungsbacka. På riksdagsnivå gick vi från 39,6% 2006 till 45,4. I region/landstingsvalet från 37,1 till 42,1. Vilket betyder ett mandat till dvs 8. I kommunen från 34,1 till 39,1, i mandat blev det +3. Det var dock tråkigt att både C och Kd backade.
Våra framgångar lokalt kunde inte ha skett utan det fantastiska jobb som alla valarbetare har gjort under Kjell-Åke's ledning. Jag upplever att vi alla haft kul och att alla känt att vi jobbat för en gemensam sak. Nu får vi leva upp till vad vi lovat! Vi skall göra ett redan bra Kungsbacka ännu bättre till sammans med våra allierade!!!!

söndag 19 september 2010

Gällinge/idala

Moderaterna största parti i Gällinge -Idala på riksnivå. Har det hänt så någon gång tidigare?

Valvaka

Resultatet av vallokalsundersökningen ser bra ut. Det är dock risk för att SD blir vågmästare. Det ser ut som om vi skulle göra ett av våra bästa val.

lördag 18 september 2010

1 dag kvar

Slutspurt i valet. Sista partiledardebatten igår var en lite lugnare tillställning, men samma fågor och de rödgröna var väl intränade för frågorna till Fredrik. Finns det inga andra frågor än om sjukförsäkringen, som är intressanta för dem? Om så är fallet har vi har med andra ord vunnit matchen med åtskilliga mål, men valet avgör medborgarna först i morgon.
Vädrets makter var emot oss i morse, men det blev i alla fall möjligt med musikunderhållningen på torget. Tyvärr var det som vanligt fler valarbetare än intresserade väljare där. Lite mera fart i Onsala, men man funderar på om man vinner väljare med röda rosor? Nog är det en väl genomförd mandatperiod. som väger tyngre än en röd ros. Är de kravodlade?
Annars upplever jag en viss trötthet hos våra invånare, som dränkts med våra brochyrer under mer än en månads tid. Många har ju redan förhandsröstat. Igår var det något under en tredjedel av de röstberättigade i Kungsbacka som lagt sina röster. Den som såg köerna på Kungsmässan idag anar att det nog blir mer än en tredjedel som röstat innan valdagen. Vi, Margareta och jag tycker att det är något speciellt med att lägga våra röster i "vår" vallokal på valdagen.

fredag 17 september 2010

Partiledardebatten

Gårdagens partiledardebatt i TV4 var ganska förutsägbar. Samma frågor, men nu skulle man kunna föra fram sina egna förslag! Det var vad jag trodde, men retoriken från de rödgröna var densamma. Attack! Har man inget att föra fram så går man på den andre. Det var som Fredrik sa: jag svarade på frågan om vår människosyn. Mona svarade också på vår( alliansens) människosyn. Detta är utmärkande för denna valrörelse (debatterna, utfrågningarna). Hans analys är således densamma som jag givit uttryck för i mina tidigare analyser. Alliansen visade lugn! Man visade varandra hänsyn och fördelade inläggen mellan sig även om huvuddebattören var utsedd av programledarna. Programledarna var inte vuxna sin uppgift. Det blev av och till "polsk riksdag". De rödgröna höjde rösten, avbröt alliansens företrädare när de talade och lät dem inte tala till punkt. Programledarna borde tagit tag i detta beteende direkt. Mona Sahlin tror att väljarna vann på att det hettade till, i en intervju efter debattens slut. Jag tror inte detta. Höjda röster och brist på respekt för sina motståndare brukar man ta till vid brist på goda argument. Jag tror att väljarna ser igenom detta beteende!

Jag har sett lite på partiledarna och partitopparnas program för de kommande dagarna. De är bara att beundra.
På tal om ledning, så kommer socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson till Kungsbacka kl. 14.00. Vill man tala med henne finns hon på Lindens torg och sannolikt också vid valstugorna. I eftermiddag kommer det också valobservatörer från Georgien till oss i Kungsbacka. Det har fallit på min lott att samtala med dem vid 16-tiden. Det skall bli intressant att höra deras jämförelse mellan deras senaste parlamentsval och vårt riksdagsval. Återkommer i frågan.

torsdag 16 september 2010

Rödgrön utfrågning, Fler träd

I går var det dags för oppositionen att utfrågas. Det var en spänd samstämmighet och på vissa frågor, där man inte var samstämda, gavs inga svar, utan det hänvisades till framtiden. De är inget homogent alternativ till Alliansen. Retoriken är också lite annorlunda från deras sida. Anfall var bästa försvar igår. Av och till besvarades frågorna med vad man anser att regeringen gör fel, och det var kända retoriska formuleringar. Det är mer ärligt mot väljarna att hålla sig till sin egen politik och presenterade den. Man sitter lite och hoppar i soffan när det inte finns möjlighet att ge svar på tal och rätta till de största medvetna felaktigheterna! Kanske jag är färgad, men mig övertygade man inte.
Igår var det en liten manifestation när EKSTA startade upp sin förtätning inom kvarteret Apelsinen 1. Man bjöd på apelsiner och apelsinjuice. Här blev det inte ett första spadtag utan ett startskott i form av en liten sprängsalva. 90 hyreslägenheter blir det i det här projektet och naturligtvis nappade EKSTA med sin miljöprofil på uppropet om ett träd för varje lägenhet!
I går kom också ett glädjande besked från Tornstaden AB, som för en vecka sedan lovade 112 alt 200 träd. Man vill plantera 1000 träd och vill göra det nu!!!!!!!!!!!!!

onsdag 15 september 2010

Funderingar över media i valrörelsen

Har nu följt den ena utfrågningen efter den andra i TV. SVT och TV4 tävlar i att ställa samma fråga gång på gång i program efter program. Partiledarna kan luta sig tillbaka och pricka av svar efter svar. För väljarna, som inte har ett så stort intresse, att de följer tre timmar val varje kväll på bästa sändningstid, kanske det blir en bra presentation av partiernas ståndpunkter. Det bli också stor skillnad om man lyssnar på debatterna eller utfrågningarna i början eller slutet av TV's programserie. Partiorganisationerna kan slipa på retoriken och hitta fler och skarpare argument. Vart vill jag som själv är aktiv politiker komma med mitt resonemang? Jag tycker att om man skall man ha en så massiv bevakning av valet, så borde variationen vara lite större. Det hjälper inte att byta programledare, som många är riktigt bra, medan andra låter sin egen åsikt lysa igenom.? Eller kanske är det jag som läser in min egen politiska uppfattning i deras frågor och kroppsspråk!
En annan fundring är hur man skall välja parti ur de olika blocken. Alliansen visade igår kväll, liksom alltid, upp en trygg och förtroendeskapande enighet. Alla partier har sina hjärtefrågor, men det är VI och alliansen, som är alternativet. Vilket parti skall jag lägga min röst på, som "vanlig" väljare, som inser att vi måste, för Sveriges skull behålla Alliansregeringen? Min ovetenskapliga analys är att man går på sina hjärtefrågor, är skolan viktigast så blir det ett parti, omsorg så väljer man ett annat, är miljön min huvudfråga, så väljer man C eller M. Jag tror dock att den allmänborgerlige eller den som bara vill ha oss kvar i regeringsställning väljer M, inte av ideologiska skäl, utan för att det största partiet och Fredrik står för stabilitet och styrka. På det lokala fronten är det nog precis det samma, men kommunalt kan det vara en enda fråga, som får en väljare att gå över sin grundideologi, och tom rösta tvärt emot vad man gör i riksdagsvalet. Några snurriga tankar under efternatten och nedtecknade lite senare.

tisdag 14 september 2010

Grattis Aranäs!!!!

Så var det världspremiär i Arenahallen i Halmstad. Första Hallandsderbyt någonsin i högsta serien i handboll. Lite nervöst, lite spänt, men den tillresta Aranäsklacken hejade på friskt från sina platser på kortändan. Vem la första målet i första matchen i serien? Jo, Aranäs! Vem vann första matchen? Aranäs! Det kändes lite tungt när Aranäs låg under med 5-1, men med en kämpa anda som heter duga gick man upp till lika, tillbaka till ett måls underläge, åter lika, ett mål upp osv. Matchen var spännande in i sista sekunden. Skulle det bli seger eller vinst? Än en gång Grattis! Lycka till i första hemmamatchen på söndag, en dag som är lika viktig för er som för oss i politiken! Vi har alla jobbat hårt inför den matchen.

Lite politik också. Det har vid några tillfällen kommit frågor om nya hamnanläggningar i Kungsbacka. Detta är en svår fråga. På ena sidan står turistnäringen, "båtfolket" och på andra sidan natur och miljöhänsyn och fisket i alla dess former, både yrkesfiske och fritidsfiske.
När det gäller kusten, så måste vår ingång att värna miljön. Vår känsliga kust klarar inte en tung belastning. Fjorden är skyddad. I de västra delarna finns det förfrågningar om utbyggnad av samtliga befintliga hamnar. Det är miljödomstolen som avgör. På Onsalas västsida finns också grundbottnar med ålgräs, som är viktiga reproduktionsområden. Beträffande den kommersiella delen, dvs att kommunen skall driva verksamheter, så skall och får inte kommunen inte konkurrera, även om det skulle leda till att det kom fler turister. Vi Moderater vill göra allt lättare för de som vill etablera sig!!!! Ta Leaderprojektet i Gottskär som ett exempel. Själv har jag arbetat i projekt med lokala fiskare i Halland för att försöka få igång projekt liknande Bohusfiskarnas satsningar på spännande turistattraktioner. Dessa gynnar istället för att skada havsmiljön. Halland, och Kungsbacka, deltar också i EU- projekt runt Kattegatt- Skagerack ihop med Danska och Norska kommuner för turismen i vårt område. Jag anser att det är möjligt till ett betydligt större nyttjande av vår fina kust utan att överexploatera, men vi måste vara varsamma. Det tar längre tid att läka en skada än att åstadkomma den!

måndag 13 september 2010

Om en vecka vet vi svaret!

Nu går vi in i slutspurten inför valet. Inga slag är vunna. Det gäller att inte ta ut en seger i förskott. Visserligen ser det bra ut i undersökningarna, men det finns fortfarande ett stort antal osäkra väljare. Det är dessa som vi i Alliansen behöver träffa och tala med för att få dem att inse att vår politik leder Sverige mot en bättre välfärd, fler jobb och ffa en minskad ungdomsarbetslöshet!
Jag var ute i min egen kommundel i lördags och träffade väljare. Det var fler frågor kring förtidsröstning och budröstning än om aktuella politiska frågor!? Beror detta på trötthet hos väljarna eller har vi lyckats med att få ut vårt budskap?
I lördags var det Handikappdagen på Aranäsgymnasiet. Jag upplevde att det var välbesökt av intresserade Kungsbacka invånare. Utfrågningen, som jag missade, fick bra betyg av de närvarande enligt den information jag fått.
Idag sker två viktiga saker utanför valet. I vårt Räddningstjänst förbund döps en ny räddningsbåt, Göte II, nu på förmiddagen.
I kväll är det derby i handbollen Drott tar emot Aranäs. Det är Aranäs första match i elitserien. Vi är några som tänker åka ner till Halmstad och heja fram Aranäs till seger!!!!

torsdag 9 september 2010

Björkris och trädplantering

I går togs första "spadtaget" för ytterligare byggnation på Björkris. Det är nu ett kvarter med bostadsrätter och tio egna hem. Det var en av de blivande lägenhetsinnehavarna, som klippte de gyllene banden, som symbolik för byggstarten. Hon representerade den unga generationen, som startar sin boendekarriär i ett eget boende. Det framgick av informationen vi fick att det kommer att bli en låg medelålder i detta kvarter. I vanlig ordning skickade jag upp förslaget om trädplanteringen för miljön. Tornstaden ställde nappade omedelbart och ställer upp med ett träd för varje lägenhet. ca 112 stycke. Koncernchefen talade om 200. Trollängen som snart kommer att starta ytterligare ett kvarter med hyresrätter ställde sig även de bakom mitt upprop. Det kommer med vår takt med byggande att bli en hel liten skog!!!
Idag på morgonen fick jag frågan om vad som planterats så här lågt av Kungsbackas byggare, som givit sitt löfte. Detta är dagsläget:
Så här långt inga av byggherrarna i Kungsbacka planterat något träd i detta projekt, vad jag känner till. Aranäs håller för närvarande på med att besluta var i världen de skall plantera sina träd. Eftersom jag fortsätter min kamp för minskade CO2 utsläpp genom att återplantera skog, så kommer jag att följa upp alla, som lovar att anta utmaningen. Aranäs har för tillfället 74 träd, men jag hoppas att det blir fler när Kolla Parkstad kommer igång, Hamrins 11.

Jag känner till några projekt, som jag själv sett på nära håll. Ett på Borneo, där man köper upp oljepalmsplantager och återplanterar regnskog jag vet inte hur många hektar man planterat. Det har hållit på i mer än 14 år.

Kenya projektet, som vi följer har varit igång 12-13 år det också. Där har det planterats 45-50000 träd på en yta av 20 hektar. 90% av de planterade träden överlever. Små insatser betyder mycket i det långa loppet.

onsdag 8 september 2010

OC, Fullmäktige och hästar

Lyssnade på radio Halland på vägen in till kommunhuset i morse. Förundrades över att programledarna inte hade en aning om vad OC var för något. De trodde att det hade med att de var för gamla att göra. Jag som som kanske dubbelt så gammal tänkte direkt, Orange County. Jag har visserligen inte sett ett enda avsnitt, men talar med mina barnbarn.

Igår var det sista kommunfullmäktige sammanträdet innan valet. Det präglades inte speciellt mycket av någon valtals iver direkt. Vi hade några interpellationsdebatter, var av den ena kan leda fram till något i framtiden. Den nu sittande församlingen såg positivt på arrangemang , som hjälper till att plantera varumärket Kungsbacka i Halland, Sverige och övriga världen. Man tyckte att vi borde utreda effekterna för kommunen ( här menar jag både för invånare och företag) och vara beredd att sats för att vinna något i andra ändan. Vi får se vad nästa uppsättning förtroendevalda tycker. Halmstad lägger 10 milj. på nästa års Tall Ships Race och räknar med att få tillbaka 100-150 miljoner!! I beslutsärendena var det inte någon som hade någon avvikande uppfattning och dessa ärenden tog mindre än en halvtimma!
I går kväll fick jag en fråga om Moderaterna och ridvägar.
Det finns ingen Moderat partilinje för eller emot ridvägar. Vår och min grundinställning är att det skall lösas när så är möjligt. Problemet är att vi inte kan tvinga markägare att upplåta mark för ridvägar. Fritid (med moderata ordförande) har stöttat de initiativ som tagits och där markägarna varit med i projektet. Fritid prioriterar sin investeringsbudget inför varje budgetår och ställer då alla önskemål mot varandra. I år har vi bl. a. plockat fram medel för att kunna ställa betesmarker till förfogande för en av våra ridklubbar.

När det gäller ridvägar utefter våra trafikverksvägar, så finns det mycket riktigt ett beslut, som säger att vi skall pröva varje ny gång och cykelväg om det är möjligt att bygga en ridväg i anslutning till GC-vägen. Det skall då vägas in både om det är möjligt rent praktiskt och hur ekonomin ser ut. Jag kan inte regelverket för säkra ridvägar, men jag har konstaterat att det är betydligt krångligare i Sverige än i tex. Irland. Kungsbacka har tagit projektet ”Häst Halland”, som blev HästHalland, under sina vingar. Detta projekt var på väg att rinna ut i sanden efter projekttidens slut, men vår näringslivs chef tog tag i frågan. Kungsbacka kommun har varit delfinansiär i det ursprungliga projektet.

Min personliga inställning är för hästverksamhet. Mina kollegor i kommunledningen har genom åren retat mig för att jag kommer dragande men häst- och fiskefrågor i tid och otid. Jag kommer att även i framtiden se till nytta/ kostnads värderingar, när det gäller ridvägarna, och pröva dessa på samma sätt som alla andra investeringar. Hittar man markägare som är villiga att släppa till mark, så blir det, om jag förstår rätt, betydligt billigare att dra fram en ridväg av enklare slag än vad trafikverket kräver.

tisdag 7 september 2010

Byggnation och gasbussar

Ett av de påståenden som jag oftast får bemöta, handlar om att det inte byggs, och framför allt att det inte byggs några hyresrätter i Kungsbacka.
Bara för att man upprepar något tillräckligt många gånger blir det inte sant. Det som jag skriver här är fakta. I Kungsbacka byggs det mest i Västsverige, Göteborg undantaget, och även i lågkonjunktur. Det byggs mer än 30% hyresrätter i de senaste stora områdena, som är på gång. Björkris ca 42% hyresrätter, Kolla något över 30% och i Väster-om-ån projektet kommer Aranäs att bygga 50% hyresrätter. Förtätningen av Apelsinen, som kommer att ta första spadtaget nästa vecka, är det 100% hyresrätter. I Tölö etapp 2 blir det 42% hyresrätter.
Moderaterna vill naturligtvis också få fram små lägenheter, men det går i dag inte att bygga ”billiga” lägenheter. Små lägenheter behöver också badrum och kök i samma omfattning som en större lägenhet. I nästa hyresrättskvarter, som startas på Björkris kommer det att byggas även ettor, med det hyrestak, som vi satt.
Man får inte glömma att EKSTA fick ett aktieägartillskott för ca ett halvt år sedan. Detta för att lättare kunna bygga i större omfattning.
Igår hade vi på "kommunen" ett möte med byggföretag i regionen och jag fick då möjlighet, att tala om våra önskemål om ungdoms/studentbostäder och trygghetsbostäder. Vi får se om det blir något napp.
I går eftermiddag hade vi också visning av våra nya gasbussar, som trafikerar Kungsbacka stad. Ett stort lyft för miljön både när det gäller utsläpp och buller!

måndag 6 september 2010

Planerna åter igång för Åsa station

Kungsbacka kommun, Hallandstrafiken och Trafikverket kan nu åter börja planera för den nya stationen i Åsa. Målet är att den ska stå klar 2013.

Äntligen är vi igång med stationen som så många önskat sig.
Trafikverket har tidigare varit tveksamma till att öka trafiken på det hårt belastade järnvägsnätet genom Halland. Men nu har man hittat en lösning som gör att ett stopp i Åsa är möjligt. Detta skrev jag om före sommaren.
För alla som bor i de södra delarna av Kungsbacka kommun är detta ett välkommet besked. Restiden till Göteborg blir cirka 35 minuter och i planeringen har man räknat med åtta turer till och från Göteborg varje vardag.
Stationen i Åsa är en viktig miljösatsning som minskar biltrafiken i kommunen. För att få ner koldioxidutsläppen och då är utvecklingen av kollektivtrafiken ett måste.
Kommunstyrelsens arbetsutskott kommer i morgon att ge våra tjänstemän i uppdrag att börja förhandla med markägarna om att få köpa marken där stationen ska stå och för cykelbanan. Dessutom ska några frågor om finansieringen lösas.
Det finns en kortis på YouTube om detta.

fredag 3 september 2010

Bra diskussioner kring boende


I morse var jag ute i Björkris för att bli fotograferad inför en artikeln, som jag intervjuades för tidigare i veckan. Det är fantastiskt att se husen. Några inflyttade, slutfinish på hyreshusen och grävarbeten för bostadsrätterna. Jag kände mig ganska nöjd tills jag kom till valstugan och en elev vid en av våra skolor tog ner mig på jorden. Varför bygger ni inga lägenheter för oss unga och varför bygger ni så dyrt??
När man då kommer från just det område där vi vill få in mindre lägenheter och satt ett hyrestak, känns det tungt. Jag försökte förklara att vi faktisk bygger mer än någon annan kommun i Västsverige, Göteborg undantaget, och att vi fått taket på hyran till 1300 kr kvadratmeter och år. Det är idag mycket lågt. Då sa hon något som fick mig att riktigt glad. Varför måste det vara sådan hög standard på lägenheterna? Måste alla ha frys? För fyra år sedan deltog jag i en debatt med ungdomar om just boendet och jag kastade fram att man kanske skulle göra så att hyresgästen själv fick välja sin standard utifrån önskemål och möjlighet att klara en viss hyra. Jag blev i stort sätt utbuad. Varför skall ungdomar ha en lägre standard? Har tiden kommit ikapp mig?
Sedan diskuterade vi gratis busskort för alla ungdomar, och hur långa avstånd, som är rimliga att ta sig fram själv i snö och mörker. Jag tror inte att jag nådde fram med argumenten att det är nyttigt att motionera och att på stenåldern det gick att cykla till Gottskär från Älskogsbräcka, eller ta skidorna till Mariedal. Kanske argumenten om prioriteringar i budgeten gick fram bättre: fria resor för pensionärer, rabatt mitt på dagen, enzonstaxa eller fler direktbussar för de som arbetar. Diskussion om fördelningspolitik och skattenivåer. Några av elevernas lärare stod på höravstånd och log lite och var säkert nöjda med sina elevers diskussionsiver. En lärdom för mig var att sätta mig in i regelverkets bedömning när det gäller avstånd och säkra skolvägar, men det är svårt att ha kunskap över allt i denna kommun.
Inga svar på Pytten. Här kommer en bild se överst.

torsdag 2 september 2010

Pytt, valbar och torgdag

Igår eftermiddag samlades kommunstyrelseordförandena i Halland hos Landshövdingen på slottet i Halmstad, för att lag pytt-i-panna. Resultatet i bildformat och recepten kommer att publiceras i en bok om pyttipannan i Sverige. Mitt bidrag blir en hyllning till Kungsbacka och Fjäre härad, en "Rolfsås pytt". Kan jag få en återkoppling på vad som ni tror kan tänkas finnas i denna pytt? Jag lägger ut en bild om några dar.
Idag på morgonen gick Företagarnas Valbar av stapeln. En två och en halv timmas utfrågning av företrädare för partierna i Kungsbackas kommunfullmäktige. Företagarna fick nog klart för sig, att vi alla såg företagen, som en viktig förutsättning för Kungsbackas framtid, som växande och bra kommun. Vi politiker fick också positiv återkoppling på att vi i stort sett hållit vad vi lovade vid föregående Valbar för fyra år sedan. Både publik och politiken var överens om att det finns mer att göra. Det är precis, som vi säger i vår slogan: "Vi vill göra ett redan bra Kungsbacka ännu bättre!", även inom detta område.
Torgdag i Kungsbacka. Mycket folk. Livliga diskussioner och mycket frågor. Idag var det fler av Kungsbacka invånare runt valstugorna än valarbetare. Jag hoppas att alla får möjlighet att få svar på sina frågor. Jag är mycket glad för allt arbete som läggs ner på valarbetet!!!!
Kungsbacka har idag också besök av Centrumledare från hela Västsverige. Det var absolut rätt dag för ett besök när det är marknad. Det är bra att vi syns även utanför våra kommungränser.
Kungsbacka hade en befolkning på 74 622 den sista juli. Vi ökade med 174 personer under juli. Vi kommer nog att passera 75000 strecket innan årsskiftet.

onsdag 1 september 2010

Vad händer om S slopar halveringen av arbetsgivaravgiften för unga?

Hur påverkas Kungsbackas kommunala verksamhet om S slopar skattereduktionen, i form av en halvering av arbetsgivaravgiften för unga upp till 26 år? Kungsbacka skulle behöva hitta 14,8 miljoner för att kompensera höjningen. Vad motsvarar detta om vi översätter det i löner inom äldreomsorg, omsorg om funktionshindrade eller i skolan. Det motsvarar 46 undersköterskor eller 35,7 lärare. Detta är utfallet när man tar del av Riksdagens utredningstjänsts (RUT) rapport. Kanske S vill avskaffa denna RUT också? Varför drabbas Kungsbacka så hårt? Skälet är att vi har många unga i våra förvaltningar. Låt oss den 19 september värna om denna insats för de ungas jobb och lägga våra röster på Alliansen.

Toppen någon läser!

Yes! Någon läser vad jag skriver (mer än journalister på våra lokala redaktioner). Att blogga är som att ropa i mörkret har någon sagt, och nog är det så, när man skriver utan omedelbar återkoppling. Till skillnad från en politikerkollega i min omgivning skriver jag inte för mig själv, utan för att få ut vad jag vill ha sagt i olika frågor. Det är ytterst sällan vi vanliga dödliga bloggare får en återkoppling i form av kommentarer. Chattar man så blir det annorlunda. Min bror var radioamatör och hade via kortvåg kontakt med hela världen. Idag är nog chatten på internet något av detsamma. Jag kan chatta med en ballongförare över Amboseli eller en partifunktionärer i Durban i realtid. Igår fick jag dock återkoppling på min blogg efter ca tre timmar i form av ett telefonsamtal. Någon hade läst min blogg, där jag inte gillade att man satte anslag med häftklamrar på Fredriks mage. Någon hade läst detta och vidarebefordrat det till partiledningen för det nya lokala partiet. Ordföranden ringde mig och meddelade att man inte sanktionerat detta tilltag! Så nu vet vi det.
Jag kommer alltså att fortsätta att ropa ut i mörkret och mediabruset och hoppas på att nå ut!
Något helt annat. Några dagar till av sol och lite värme och vindruvorna har nått en behaglig sötma! Dags för första skörden. Val borde inte ligga i skördetid, under älgjakt eller hummerpremiär. Nu tänker jag inte på våra druvor utan på vännerna som sitter på skördetröskorna och sliter innan nästa regnväder.